söndag 27 september 2009

Höstset




Mönstret på dessa byxor har jag använt så många gånger då de är så smidiga att sy och resultatet blir så bra. Yttertyget är finecord och så är det en fodring i interlock-jersey. Det syns inte på denna bild men framtill på byxan så är det en okdel upptill. Mönstret till både byxorna och tossorna (som också de är fodrade med den nougatfärgade interlocken) kommer från ett gammalt nummer av Allt om handarbete (vet dessvärre längre inte vilket nummer, tror det kan vara från 2006). Omlottkoftan är gjord i en dubbelsidig, borstad interlock. Gillar verkligen dessa dubbelsidiga tyger som blir så effektfulla bara av att använda de olika sidorna. Eftersom tyget inte repar sig så är det lätt att bara vika över en bit räta mot räta och sticka fast. Mönstret till denna omlottkofta kommer från Ottobre nr.6/08. Framtill har jag sytt fast två bitar mockaband för att kunna knyta ihop till den dekorativa rosetten.
Nu är det inte långt kvar till mässan, bara två veckor!! Ska bli väldigt roligt, men som vanligt så finns det mycket mer jag skulle vilja hinna med tills dess. På onsdag åker jag till Tyskland för att besöka Hilco och köpa hem tygerna till nästa vår/sommar. Det är alltid så märkligt att köpa in så långt innan. Nu vill man bara gosa in sig i varma, mjuka tyger och ska ska man tänka soliga, heta dagar!
Kram på er! Jenny


torsdag 10 september 2009

Babyset




Tycker den här velouren med bilar är så himla söt. Passar bra både till flickor och pojkar när man kan sätta röd mudd till. Vet inte hur många såna här byxor jag har sytt, men de blir så himla söta och så är de smidiga att sy. Mönstret är ett prematurmönster från Ottobre nr.6/07, men funkar bra att förstora något också om man vill använda det lite längre. Gör gärna muddarna lite längre så sitter benen kvar bättre och så kan vika upp dom. Det blev en matchande filt också, den är ganska liten, 55x55cm, men passa bra till att ha när man ammar eller hänga över axeln.
Hoppas ni har en lika fin höstdag som jag!
Jenny

torsdag 3 september 2009

Äntligen lite höst!

Äntligen har jag kommit igång med höstsömnaden och det rullar faktiskt på riktigt bra! När jag såg bilden på denna underbara sjal i det alldeles nya numret av ottobre dam så var jag tvungen att testa. De hade använt sig av ett lite tunnare ullblandat tyg, men eftersom jag inte hade något liknande så tog jag ett tyg som heter Micro Velvet, en sorts pälsigare fleece. Väldigt smidigt var det. Bara klippa till en triangel och två smala remsor till volangen. Snabbrynkat med lite framilonband på volangen och så sy ihop. Eftersom tyget inte repar sig så hade det inte behövts att fålla, men det ser mer arbetat ut så det fick bli så ändå. Nu måste jag testa i lite fler material för den var väldigt rolig att sy och dessutom snygg på!

Kram på er!

Jenny