torsdag 31 mars 2011

Sååå mycket fint...



Vi är precis klara med att välja ut de höstens och vinterns tyger. Det är alltid så mycket fint att välja mellan. Riktigt svårt att välja, men dessvärre går det inte att köpa allt.


...


Några riktigt fina tryck har vi lagt beslag på. Några av de kommande tygerna har lite skandinaviskt tema, som tyget ovan. Man skulle kunna tro att detta är ett stickat tyg, men så r inte fallet. En suuupermjuk, pälsig fleece är det! Helt underbar!

...


Regniga hälsningar från Tyskland,

Jenny



onsdag 30 mars 2011

Mot Tyskland!

Babyklänning av Tortoise och Vichy Karo i mönster nr.10003 från Minikrea.

Babyset i Bunny Dreams, Campan och randig mudd i mönster nr. 10400 från Minikrea
Fint att kombinera det rosa med orange för att bryta av det söta.


...


Imorgon bitti, alldeles för tidigt på morgonen, åker vi till Tyskland för att titta på och beställa höstkollektionen från Hilco. Alltid lika roligt att åka. Nu har vi dessutom inte varit nere på ett år pga den yngsta familjemedlemmen. Ska bli väldigt spännande att se vad som är stort i höst och om det finns några intressanta nyheter. Det vi beställer kommer inte förrän i slutet av juli/början av augusti och då har man nästan hunnit glömma vad det var man valde :).


...


Nästa helg är det dags för Syfestivalen på Elmiamässan i Jönköping. Hoppas att få se många nya ansikten som inte tagit sig till Älvsjö tidigare.


...


Kram, Jenny




söndag 27 mars 2011

Nu har de kommit!

Mina nya favoriter, Tortoise!


Första leveransen från våra nya leverantör av ekologiska och naturligt färgade tyger har precis landat!


...


Jag har hunnit fota och lägga upp på hemsidan så det går bra att gå in och kika. Jag tvättade första omgången av tillklippta bitar i fredags och ska idag sy första plagget. Ska bli sååå roligt!

De naturligt färgade tygerna måste man vara lite extra försiktig med vad gäller tvätt då de inte är som "vanliga" kemiskt färgade tyger. Ekologisk tvättmedel (eller iaf ett mycket milt utan optiska blekmedel) bör man använda och så 30 grader. Själv har jag sedan tidigare skaffat mig en tvättboll från Rapsodine. Den innehåller keramiska pärlor som påverkar vattnets struktur så att smutsen lättare släpper från textilierna. Fungerar faktiskt mycket bra tycker jag. Till de ekologiska tygerna använder jag bara tvättbollen och till de vanliga tvättarna så använder jag ungefär 1/4 av mitt vanliga tvättmedel och bollen.


Det låga gradantalet är väl den största nackdelen enligt mig, men å andra sidan så är det så många andra positiva aspekter med det hela så det överväger lugnt.


...


Ha en skön söndag!


Jenny

torsdag 17 mars 2011

För framtiden


I nästa vecka kommer första leveransen från vår nya tygleverantör, Lebenskleidung, som specialiserat sig på ekologiska tyger. Hela processen är ekologisk och man använder varken syntetiska material eller kemikalier. All färgning av tygerna sker med hjälp av växtfärgning.
Nu har jag läst en hel del om det och ju mer jag läst, desto mer fascinerad blir jag. Det är så häftigt att man kan använda sig av en så gammal metod som de gör, i dessa tider. Det känns verkligen rätt att satsa på detta och jag hoppas att många av er kommer att pröva. Det finns mer information utlagd på vår hemsida, och för er som kan tyska så rekommenderar jag Lebenskleidungs hemsida.
I första omgången blir det bara poplintyger, men framöver kommer det även trikå och lite annat smått och gott. För er som kommer till Syfestivalen i Jönköping så finns det möjlighet att kika närmare på tygerna och naturligtvis också handla. Ni andra som är nyfikna får naturligtvis gärna beställa tygprover.
...
Ha en skön helg!
Jenny

tisdag 8 mars 2011

Där satt den!

Summer Points, färgglada popliner för 131:-/m


Äntligen är den publicerad, hemsidan! Det finns justeringar kvar att göra, men nu går det i alla fall att gå in, se artiklarna och beställa.
...
Hjärtligt välkomna in till vår nya hemsida!
De första 5 betalande kunderna i webshopen får en hemlig gåva...
...
Kram, Jenny

måndag 7 mars 2011

Hatar datorer!!!

Jag har jobbat och slitit med den nya hemsidan och webshopen sååå länge och till helgen skulle den publiceras. Äntligen!
Men vad händer? Ja naturligtvis får datorn, systemet eller jag vet inte vad får tuppjuck och ingenting fungerar...
Alltså ligger nu förstasidan på vår nya hemsida uppe men man kan inte gå in under någon av länkarna. Programmet som jag bygger allting i verkar också ha fått spunk så för tillfället sliter vi hårt med att få allt på banan igen.
Det går självklart bra att beställa ändå, men det finns dessvärre ingenting att kika på på internet. Jag hoppas att detta ska få en lösning så snart som möjligt, men har dessvärre inget datum.
...
Kram, Jenny