måndag 7 april 2008

En till!

Nästa klänning till kryssningen blev denna i omlottmodell med smock i midjan. Mönstret är från en Allt om handarbete och jag har faktiskt inte ändrat något i mönstret! Resårrynkning vid axlarna både fram och bak, v-ringning bak och så 3/4-längd. Fick pyssla lite med trådspänningen innan smocken blev bra, men sen var det väldigt lätt. Gummitråd i undertråden och så dra åt i trådspänningen. 6 varv fram och tillbaka med 1cm mellanrum. Vände i sidorna och när jag behövde skarva så drog jag ner övertråden till undersidan och knöt med gummitråden. Tyget är en blandning av bomull/polyester och lite elastan. Vitt med gultrådsmönster. Hade riktig flax när jag var på stan idag och jagade matchande skor och väska. Hittade ett par högklackade sandaletter i guld och matchande guldväska för sammanlagt 200:-! Lycka!!!

7 kommentarer:

Jes sa...

Ännu en jättefin klänning!

Anne-Lie sa...

Vilken fin klänning! Jag har aldrig lyckats sy med resårtråd, det slutar med att jag drar i vanlig resår istället.

Nobelle sa...

Tack ska ni ha! Tyckte inte att det var så svårt när jag fick till rätt på trådspänningen. Har en Huskvarna 770 och jag hade trådspänningen på 7.

Gekko sa...

Oooh vad snygg! Precis som allt annat i din blogg! Kryssning låter så härligt!

Nobelle sa...

Tack gekko! Kryssning är härligt! Hoppas ni får det skönt på er semester!

GOBLIgobli sa...

Du är en fena på att sy vuxenplagg! Något jag drar mig för av nån anledning...
En riktigt härlig, somrig modell.

Nobelle sa...

Tack gobli! Känner mig verkligen inte säker på att sy vuxenplagg, tror mest att det flutit på bra för att jag valt enkla mönster. Syr hellre barnkläder tio gånger om än ett damplagg, men man blir så nöjd när man kan göra något till sig själv.