söndag 5 oktober 2008

Hjärttunika
Det har verkligen varit lugnt på bloggfronten den senaste tiden, men de senaste dagarna har jag hunnit med en hel omgång med kläder! Först ut är denna hjärttunika i sweatshirt. Mönstret har jag använt tidigare till en trikåtunika (ottobre 6/07), mycket lättsytt är det så man kan kosta på sig någon liten extra detalj. Ritade ett hjärta på en bit vanligt papper, klippte ut och använde mallen för att rita ut på framstycket var hjärtat skulle sitta. På avigsidan av framstycket där hjärtat var utritat nålade jag fast en bit grön sweatshirt. Sedan sydde jag med raksöm på det utritade hjärtat, och när sömmen var klar så klippte jag bort det rosa tyget ca. 2mm ifrån sömmen. Hade tänkt att Nea skulle ha sina gröna sweatshirt tights till denna men det gick ju inte den unga damen med på, rosa fick det bli!

7 kommentarer:

Syserine sa...

vad fin! snyggt med mörk kant i halsen. har klippt till i det här mönsteret, men väntar fortfarande på att min överlock ska komma hem från reparation...

F . A . E sa...

Jätte söt tunika

mysungar sa...

Det här mönstret har jag också använt och det är kanon! Och tyget kan man inte säga annat om än att det är jättehärligt! Fint med det gröna hjärtat till.

GOBLIgobli sa...

Så söt! Ska testa det där sättet att göra applikation på nån gång, jättefint blev det.

Botilda sa...

Det där blev ju jättefint. Ska också testa såna applikationer vid tillfälle. Just nu är jag inte helt överens med Knut som fick följa med mig hem... Det är inte Knuts fel, bara jag som klantade mig. Jag mejlar detaljer och frågor om råd!

Nobelle sa...

Tack ska ni ha! Ja, mönstret är verkligen super, ska försöka öva mig på dekorationsstickning på raglansömmarna också så blir det extra piffigt!

Kaja sa...

Åh! Den var fin! Har sneglat länge på det tyget för det är så fint, men det blev ju verkligen toppen med den gröna applikationen. Var rädd att det skulle bli "lite mycket" om man gjorde en hel tunika i det tyget, men det blev ju tokfint!