onsdag 25 mars 2009

Så var första dockan klar!


Det är svårt att få till lite roligare kläder till killar. Jag tycker ju att det är kul att blanda olika mönster så det fick bli det som piggade upp denna ensemble. Här hemma blir det mest rosa och fluff så jag tycker det är riktigt roligt att sätta tänderna i något till pojkar. Tröjan har ni ju sett tidigare så den behöver vi inte säga så mycket mer om. Skjortan är från ett mönster i ottobre nr.3/08. Tyckte att det skulle vara fint med en lite tuffare krage. Har inte sytt i några knappar som det egentligen ska vara. Kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska ha så det får vila ett tag. Fållningen av ärmslut och knäppningslisten mitt fram var lite pysslig. Framförallt så kunde jag inte få ihop hur de menade med knäppningslisten så jag gjorde min egen lösning istället. Utseendemässigt ser man i alla fall ingen skillnad.
Shortsen är från ottobre nr.3/08, en väldigt enkel modell med fuskknäppning fram och resår i midjan. De har jag sytt i ett tunnare jeanstyg (easy cotton).
Så nu var det bara att sätta igång med denna pojkes storasyster som också ska få lite turkost, fast med lite mer rosa och plommon till...
Hoppas ni också har en solig onsdag!
Jenny

4 kommentarer:

Maria sa...

riktigt snyggt!

Syserine sa...

Härligt! Passar bra till tjejer också tycker jag : )

Hello sa...

Vad fint det blev!

Jag tycker det är lite befriande att läsa att det är fler än jag som tycker Ottobre har obegripliga beskrivningar. Liksom du hittar jag ofta på friskt och undrar hur de egentligen har tänkt. Tur man kan lite, jag kan inte riktigt förstå hur man ska kunna sy Ottobrekläder som nybörjare. De lyckas ju till och med få enkla basplagg att kännas krångligare än kavaj med slag, som är det svåraste jag har sytt nån gång :)

Nobelle sa...

Tack ska ni ha!

Hello: Nej, ibland så är det inte lätt att fatta. Tror att de krånglar in sig i sig själva för att försöka få en så enkel beskrivning som möjligt. Håller man på lite så lär man sig ju grundsammansättningen av plagg, men som nybörjare får man tänka noggrannt.