söndag 23 augusti 2009

Rapport från bröllopet


Så var det avklarat. Nu har de två blivit ett inför gud och alla gäster. Mycket vackert var det och festen var väldigt lyckad. Klänningen satt som den skulle och de två små busarna uppförde sig så kläderna höll sig rena tills vigseln var avslutad. Barnklänningen såg ni ju i förra inlägget, enda skillnaden är den lilla vinröda rosetten som tillkommit för att matcha mammas bukett. Byxorna är från ett äldre ottobre nummer, 1/03. Väldigt lättsydda. Tog bara bort en extra fållremsa nertill då jag ville ha dom lite vida och kortare. Något vida i midjan var de men de gjorde inte så mycket när det skulle vara en skjorta under.
Brudklänningen som jag skrivit lite om tidigare består av ett fodertyg, lakansväv för att chiffongen inte skulle bli statisk, och ett övre tyg, sidenchiffong. På överdelen sydde jag fast chiffongen för hand för att resultatet skulle bli så snyggt som möjligt. En hel del pyssel eftersom chiffongen lever sitt eget liv. Själva kjoldelen består i princip i två lätt insvängda fyrkanter där jag först rynkat och nålat fast chiffongen i överkant. Satte en lång dragkedja i ena sidan för att lätt kunna trä klänningen över huvudet. Allt fungerade faktiskt rätt smidigt. Det största problemet var att få till den nedre fållen på kjolen. Jag ville gärna avsluta det hela med en rullfåll men chiffongen vägrade att sammarbeta så jag fick tillslut klippa till remsor av lakansväven och lägga under när jag sydde. Sedan fick jag klippa bort överskottet när sömmen var klar. Funkade väldigt bra. Dessutom blev det lite mer tyngd i tyget så fallet blev bättre. Tanken var från början att det skulle vara en ärm på klänningen men vi skippade det och gjorde istället en lång scarf i samma tyg som hon kunde svepa runt sig.
Så nu äntligen kan jag sätta tänderna i höstskapandet! Inte så långt kvar till symässan i Kista (9-11 okt) så det är dags att börja tillverka.
Kram, Jenny

9 kommentarer:

Hello sa...

Åh nej! Är den också 11 oktober!? Varför måste allt hända precis exakt samma helg...?! Typiskt!

Men vilka härliga bröllopskläder! Och vilken härlig dag det verkar ha varit!

Jes sa...

Vilka underbara kläder, byxorna & klänningen belv ju underbara :)

MinaMirakel sa...

Vad fint allt blev, chiffong är aldrig roligt att sy i.
Resultatet blev ju ljuvligt./Åsa

Thesèse, stygn med stil sa...

Hej jenny!!
Vad kul att dy hittade till mig. Jag har nämligen länge tänkt titta in till er butik.. men det har inte bilivit av än. Mkt projekt hela tiden som måste fixas med.. o en flytt som snart träder i kraft. Jätte kul verkligen att du hittade hit. Du är välkommen många ggr om! Kram Tess

Babushkadockan sa...

Jag tycker du är så bra! jag är mycket imponerad av att du lyckats hantera det där tunna tyget utan att ge upp eller ha sönder det, men framför allt över hur snyggt det blev!

Syserine sa...

Chiffong, jag är imponerad över att du klarade av det.. Det är jo hur svårt som helst! Ursnyggt blev det! Och barnens kläder också!

Thesèse, stygn med stil sa...

Tack! Utan pyssel kan jag inte andas :) kram Tess

Inspiration i vitt sa...

Ojoj vad du är proffsigt duktig på att sy. Så enkla och vackra brudkläder. Vilken lycka att ha en som dig i bekantskapskretsen som fixar så fina kläder.
Kanske vi syns på mässan bland alla tusentals människor, jag håller utkik hihi.
Kram/Ingela.

Beata sa...

Vad fina ni var allihopa!