tisdag 8 maj 2012

Matrum del 1

 Den enda lite större väggen i matrummet pryds idag av en tallriskhylla och väggord. Bredvid väggordet kommer man ut till köket.

 Här ser ni enda fönstret (med bortplockade gardiner), och den anskrämliga stereon som ska bort. Hoppas på att hitta en budgetvariant av Robert's Radio...

Här ser ni väggen mitt emot fönstret. Alla väggar har antingen en dörr eller ett fönster.


 Lite av känslan jag vill ha. Turkost, rosa och rött i olika mönster.

 Rättikan! :)

Köket

Jag har just börjat börjat ta tag i renoveringen av vårt matrum...

Köket (som endast är ett arbetskök) gjorde vi för mer än ett år sen och det är jag väldigt nöjd med. Blekt turkosa väggar, för att matcha min älskade Kitchen Aid :), och pastelliga färger att matcha med. Matrummet ligger precis i anslutning till köket och har för närvarande någon sorts gulflammig färg som förra ägaren åstadkommit genom att rolla med plastpåse på.
Gult i alla ära, men nu är det dags för ett byte!

Har tänkt fortsätta med samma turkosa som i köket, men addera lite mer röda detaljer, rutigt och prickigt, och på så sätt få det lite mer färgglatt och lantligt. Har febrilt bläddrat i inredningstidningar och Tildaböcker för inspiration och nu känner jag att jag är på rätt väg!

Igår sydde jag gulliga små rättikor som ska dekorera väggen, och jag hoppas hinna med en Hildadocka och en rull-uppgardin innan nästa veckas målande.

Kram,

Jenny


2 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Det ska bli spännande att följa din renovering!/Åsa

Karin sa...

Vad fint det kommer att bli! Jag känner mig helpepp på att göra en homemakeover. Kanske dags att fundera på färgval?