tisdag 6 januari 2009

Årets första


Nu har det varit riktig torka här ett bra tag. Alldeles för många helgdagar och sjukdomar. Årets första inlägg blir om underkläder. Har under en längre tid funderat på att sy trosor till barnen. Hur mycket stuvbitar ligger inte och tar plats i mitt tygförråd? Då är passar det utomordentligt bra med underklädessömnad. I ottobre nr.4/04 så finns det mönster på både flicktrosor, toppar och kalsonger till pojkarna. Klippte ut till båda flickorna och eftersom mönstren i ottobre brukar vara lite stora så tog jag en lite mindre storlek till båda.
Vid första försöket använde jag Framilonband (en sorts resårband i något elastiskt material. Lättsytt var det och jag var nöjd med resultatet tills trosorna skulle provas. Nea fick sina till låren, sen var det stopp. Flora fick ha hennes istället, men de kändes fortfarande lite stumma i benöppningen.
Vid andra försöket så kantade jag med vanlig mudd. Samma resultat. Funderade då på om man kanske behöver ha riktig spetsresår och tog mig in till stan och införskaffade åtminstone något liknande det jag egentligen ville ha.
Tredje försöket använde jag då denna spetsresår. Något bättre resultat, men fortfarande stumt.
Kände efter tredje försöket att det nog var idé att lägga ner detta projekt. Gjorde samtidigt som jag sydde trosorna små överdelar till Nea ifrån samma nummer och de blev faktiskt riktigt bra och var väldigt lättsydda. När jag vaknade dagen därpå så slog det mig plötsligt att jag vid alla försöken använt mig av något längre raksömsstygn, hur korkat var det?!? Ibland undrar man hur man tänker. Jag tog i alla fall tag i ännu en utklippning av ett par trosor. Sydde fast spetsresår med en smal trestegs-sicksack i båda sidorna och resultatet blev jättebra! Nea var helt salig när hon äntligen fick ha de utlovade trosorna.
Här ovan ser ni försök nummer 2. Ser fina ut, men de får gå till dockan istället! Ska lägga in Neas underklädesset när jag lyckas få av henne dom, hon vill gärna ha dom på sig resten av veckan. Glömde förresten säga att den söta trikån kommer ifrån Skroten som ligger någonstans i Boråstrakten.

5 kommentarer:

Cecilia Nilsson sa...

Dom var ju bara så himla söta.
Jag har också haft den tanken men aldrig kommit till skott. Kan bero på att jag inte har något mönster, inte för att det är någon ursäkt. Man kan ju faktiskt rita av befintliga underkläder.....
Cecilia

Syserine sa...

Min lokala syaffär har mängder med spetsresår, men jag har inte kommit till skott att prova sy, allt om handarbete hade trosmönster till vuxna förra året, kanske jag ska prova det?

Y sa...

fina!! Ikväll var det tre blogginlägg med passpoaler. En starkt kommande trend!
Vill du ha bilder på plagg sydda i tyger från dej?

Jag, AnnaKarin sa...

Ni är ju bara för duktiga ni som kan sy alla dessa bedårande ting!
Men nu ska ju kläderna av och paraplydrinkarna fram så ha det helt fantastiskt härligt. Själva sitter vi kvar här hemma o väntar i grådasket....
KRAM!

NelloLi sa...

Du har en award att hämta hos mig!