fredag 24 april 2009

Rödblommig tunika
Den här modellen på tunika fanns med i förra numret av ottobre. Klippte till den ganska tidigt och sydde på de kanaler som går på fram- och bakstycket som bandet löper i. Sen blev den liggande framme i syrummet och när Nea hade sin lilla klippdag där det mesta fick sig ett hugg så fanns även denna med i listan över skadade. Två stycken 2,5cm jack i sidan. Som tur var hade hon inte klippt mitt på. Nu kunde jag bara ta in lite i sidorna och modellen blev bara något nättare över höfterna. En lättsydd modell var det. Bara att sy ihop axlar, sy på kanalerna och så sätta fast resårband i ringning och ärmar. Tror denna modell kan göra sig fin i många olika tyger. Det praktiska med detta tyg är att den röda bården nertill gör att tunikan blir "dekorerad" utan att man behöver göra något.
Nu lovas det fint väder i helgen så man kanske kan göra årets första grillning!
Kram, Jenny


6 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Vilken söt modell, som allt annat som du syr. Har gått upp vid sex idag för att få sy, men med två barn som slåss vid PS2 så gick det inget vidare.

anna sa...

Jättesöt!

Maria sa...

Jag har också tänkt att sy den här modellen. Kul att se en färdigsytt innan jag börjar göra min egen. Du har valt verkligen sköna tyger :)

Nobelle sa...

Tack ska ni ha! Ja, det är inte alltid man får sy ifred ;)!

Niinu sa...

Jättesöt,jag tycker också!

Hello sa...

Så olika uttryck det blir vid olika tyger! Jag har sytt en likadan till min systerdotter och den är sannerligen inte lika ljuv och vacker, men härlig! Dock passade ju inte alls längden på resårbanden till ärmhål och halsen, så jag fick ägna ytterligare en halv dag åt att göra om det :(

Kommer på bloggen när internet funkar igen, om du är nyfiken.