torsdag 19 augusti 2010

Äntligen klar!Ja, här ovan ser ni vad jag har pysslat med senaste tiden. Fick i vintras förfrågan om jag kunde sy en brudklänning åt min svägerskas syster som skulle gifta sig under sommaren. Tyckte trots att det ju skulle komma en ny familjemedlem i slutet av mars att det borde vara lugnt att få ihopp detta. Men saker och ting har en viss förmåga att ta mer tid än man tror... ;)
...
Nu är den i alla fall äntligen klar och bröllopet hölls i lördags. Bruden var väldigt nöjd och så även jag. Mönstret på klänningen kommer från Svenska Mönster, 3-V-08. Gjorde om ärmarna och ringningen efter brudens önskemål, och så fick jag höja upp midjan lite fram, annars är den enligt mönster. Helt fantastiskt när alla intagen passade precis! Klänningen är i blekvit silke (dåligt ljus på bilderna) och så är det en foderklänning under. Sydde den precis likadant som klänningen så det var väldigt smidigt. Bara ärmarna blev utan foder. Hoppas på att få några bilder med bruden i framöver, men det får vänta tills de återvänt från smekmånaden...
...
Var tvungen att visa den fina presenten som jag (eller kanske snarare Lilja, vår yngsta) fick i helgen av dagmamman jag hade när jag var liten, en riktigt sockersöt tårta! Fast inte riktig förstås, den var ju av blöjor :). Helt underbar! Har faktiskt aldrig sett någon sådan, men min kära vän sa att det tydligen är vanligt i USA. En väldigt bra idé att ge bort till någon som fått barn.
Kram, Jenny

5 kommentarer:

Äppel Päppel sa...

Vilken vacker klänning! Roligt att få sy en bröllopsklänning!

JuMel sa...

Underbar klänning! Vilket jobb du gjort!

Stina Anderson sa...

Ursnyggt!
Hälsningar Stina/Svenska Mönster

Ordinary Mary sa...

Hej, vad fina saker du gör! Imponerad av att du hinner, med tre barn och allt. Jag vet precis hur mycket tid man har över då ; ) Jag brukar titta in på din blogg ibland och har för mig att det är där jag sett en stor och en liten provdocka. Jag har letat efter det ett tag så jag undrar om du vet var man kan få ta på provdockor i barnstorlek, helst med träknopp?

Hälsningar Åsa

Venke sa...

Otroligt vakker! Hoppas vi får se bruden også ja - i sin underbara kjole! Nydelig!