onsdag 27 oktober 2010

Rudolf med röda mulen...


Ja, jag vet, det känns lika tidigt varje år som julsakerna kommer fram i butikerna. Men det är faktiskt bara en månad kvar till första advent...dessutom är det skönt att få saker gjorda i god tid.
...
Gjorde denna advenstkalendersren (puh) härom veckan. Mönstret är från någon gammal Kreativa kvinnor tidning. Väldigt lätt och smidigt sätt att göra sig en kalender (eller snarare, göra en kalender åt barnen). Tygerna är de så kallade Hilde-tygerna, bomullstyger med fin struktur som är fina att kombinera med varandra.
...
Så här gör du en egen adventskalender:
1. Ett tygstycke bak som man fållar i sidorna och gör kanaler upptill och nertill.
2. Rita av motivet, t.ex. denna tjusiga ren, på ett vliesofix-papper.
3. Stryk fast vliesofixet på tyget som ska vara på baksidan (tänk på att det blir spegelvänt så du stryker fast vliesofixet på rätt sida!).
4. Ta bort skyddspapperet och stryk på på bakstycket.
5. Nu ska man om man är noggran sy med tät sicksack (eller annan tät söm) utmed hela kanten på renen, men jag fuskade i detta fall.
6.Sen är det bara att sy fast 24st små ringar, i detta fall inköpta på Panduro, trä i två stycken rundstavar och knyta fast ett band.
Voilà, så har man sig en adventskalender!
...
Vi hörs snart!
Jenny

4 kommentarer:

Tanja sa...

WoW, den här var jättefin!
Speciellt om man gillar renar (eller hjortar) som jag.
Hoppas att barnen blir nöjda! :D

Y sa...

jättefin!!
tack för senast!

Syserine sa...

Jättefin! Och inte för stort projekt..

Karinottilia sa...

Jag använder min gamla från 70-talet, som mamma broderat. kanske dags för en uppdaterad version? Du har fått två awards av mig! Vi ses på festivlen till helgen!