tisdag 16 november 2010

Elefanter och moln

Glada elefanter från Znokdesign

Molnvelour från Jnydesign

Även fast jag har så mycket tyger själv så är det ibland svårt att låta bli andras :).
På Syfestivalen härom veckan så hann jag ta en lov till trevliga Jenny på Znok. Där fanns ju så många fina tyger. Äldsta dottern har väldigt bestämd smak vad gäller kläder så det säkraste är att låta henne välja själv. Valet föll på de svarta och de gula elefanterna. Hon har länge velat sy upp haremsbyxorna som jag fått mönster på från Minikrea. Jag tyckte att det var ett lämpligt tillfälle för henne att öva sig lite på att sy eftersom mönstren är så lättsydda. Så hon ritade och klippte och nålade och hade sig, och efter en inte alltför lång stund så hade hon sina byxor klara! Jättefint sitter de, fast det är sy mycket tyg så kändes de inte så vida runt stussen. Nea fullkomligt ääälskar sina nya byxor och har redan bestämt vad nästa par ska ha för tyg.
...
På Syfestivalen i våras var jag förbi den andra trevliga Jenny på jnydesign. Vid den mässan bar jag runt på vår lilla Lilja i magen, men visste inte då vilken sort det skulle bli, så jag tyckte det var säkrast med bruna moln. Sen har tyget legat och väntat på rätt modell och det fick bli nr.10450 från Minikrea. Väldigt lättsytt och smidigt det med. Modellen är i princip densamma som Ottobre har i nr.6/07, men där för prematurer, så det är ett bra tips för er som vill sy velourbyxor för lite större.
...
Ni har väl inte missat att jag nu lagt ut en julsida på Nea Nobelle? Där kan man i år hitta en hel del pysselset och i december kommer den populära adventskalendern...
...
Ha det gott så länge!
Jenny5 kommentarer:

Fangoria sa...

Skitsnygga kläder, elefanttyget gör sig verkligen bra i den modellen, vad hon är duktig! =)

MinaMirakel sa...

Haremsbyxorna blev ju coola, har själv klippt till mitt Minkreamönster jag köpte men har inte hunnit börja sy ännu!/Åsa

Space Age Hanna sa...

Vad kul att hon syr själv. :) Det blev ju jättebra, jag förstår att hon är stolt.

OYB sa...

Vad duktig din dotter är! haremsbyxorna blev jättefina!
Och vad små och söta molnbyxorna var! Tack för mönstertipset!

Karinottilia sa...

Fiiint! Vilken tjej!