torsdag 20 januari 2011

Sommarklänning

Blåblommig Sini Flora

Vår egen Flora i sin nya klänning
...

För tillfället råder febril sömnad till mässa och intensivt arbete med vår nya hemsida och webshop. Brukar alltid sy en omgång med kläder till mässan för att visa upp vad man kan göra av de nya tygerna, men då brukar jag hålla mig till att bara göra det. Denna gång är jag sliten mellan två projekt varav det ena är vääääldigt tidskrävande. Nog för att jag visste att det tar tid att lägga in allting nytt från början, men det var ju 100 gånger värre... Nåja, det kommer att bli väldigt bra och jag hoppas att även ni ska bli nöjda när ni får se den.
...
Klänningen ovan är sydd i ett nytt tyg för säsongen, Sini Flora. Stora, blåa blommor och så några jättestora emellanåt pryder det lite lätt crinklade tyget. Beställde det egentligen i en jättefin röd färg, men fick denna blåa av misstag innan det röda dök upp. Bestämde mig för at sy denna enkla klänning från Ottobre nr.3/09 som jag prövat på tidigare. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag denna vår koncentrerat mig på lättsydda plagg och detta är verkligen ett sådant. Bara göra små fållar i ärmringningarna, sy kanaler upptill, sy ihop sidorna och fålla nertill. Sen väljer man själv om man vill ha ärm, och om det ska vara en fjärilsärm eller en puffärm. Trä upp allt på bandet och sen är det klart!
...
För er som inte har möjlighet att komma till Syfestivalen i Älvsjö och träffa oss kommer det en till möjlighet, den 8-10 april kommer vi till Syfestivalens senaste tillskott av orter, Jönköping!
Kram, Jenny


6 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Tyget gör sig verkligen rättvisa i en sådan modell!/Åsa

Aleisa sa...

Undenbart!

Babushkadockan sa...

En riktig liten blomflicka!

Bustråden sa...

Å vad roligt att ni kommer till Jönköping! Fin klänning!

Anna Å sa...

Ser fram emot mässan om några veckor, har redan börjat fundera på tyger och mönster jag vill ha!

Karinottilia sa...

Åh vilket härligt tyg! Maja har två klänningar i den där modellen sydda av Hilcos fantastiska tyger. Ses på mässan snart!