lördag 8 januari 2011

zzzzvamp!
Funghi Shirt...Så var helgerna över och vi laddar inför nästa Syfestival på Älvsjömässan den 18-20 februari. Ovan ser ni de första kläderna som jag sytt ihop till mässan. Satsar denna mässa på lättsydda plagg som man kan dra ihop på en förmiddag.


Modellerna på linnet och shortsen kommer från Ottobre nr.3/07. Shortsen har jag sytt en hel omgång av till mina flickor i flera somrar. De är så pass vida i benen så det blir som en liten kjol. Perfekt för varma sommardagar eller för den delen, varma sommarnätter...


Både till shortsen och linnet så har jag använt mig av rullfållen på min overlock, det är min absoluta favoritsöm! När man inte orkar fålla och syr i trikå så är det så himla smidigt att använda rullfållen. Alternativet till rullfåll om man inte har overlock är en tät zickzack.

...

Första omgången av vår/sommarnyheter har kommit och vi väntar in nästa leverans om någon vecka. En av mina storfavoriter denna säsong är svamptyget ovan, Funghi Shirt. Vi har tidigare bara haft dessa svampar i bomullspoplin, men nu har de alltså kommit även i trikå. Vi har fått hem ljusblå, ljusgrön och ljusgul, och snart kommer även ljusrosa.

...


Kram, Jenny

5 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Vilket underbart sommar set, man blir ju lite sugen på sommar nu!/Åsa

Thea sa...

Å vilken härlig sommarfin!
Vad kul med svamparna! Såg dem hos Michas men där var de slut. Det får nog bli en liten beställning hos dig strax! ;-) Tror inte jag kan hålla mig till Syfestivalen. ;-)

Smilla sa...

Jätte-söta set och svampar.
Jag ska på min första sy-festival och kommer säkert förbi dig en sväng...Skriver genast ner svamparna på min shoppinglista :)

Äppel Päppel sa...

Helt underbart set! Åh, vad jag längtar till sommaren plötsligt! :) Det får nog bli lite svampar här också...De var otroligt söta!

Aleisa sa...

Lovely, älskar svampar!