lördag 20 augusti 2011

Höstset

Detta set var det första jag sydde av höstens tyger. Väldigt många har hört av sig och frågat om vilka mönster jag använt mig av så nu tänkte jag göra ett inlägg åt alla här. Setet jag sytt är i stl.86 men går även att göra för större barn. Man får då bara välja andra mönster till leggingsen och tröjan än de jag använt.
Leggingsen är sydda i plommonfärgad wintersweaty från ett mönster i Ottobre nr.6/08, men det går att hitta liknande i flera nummer. Wintersweatyn passar väldigt bra till leggings (likväl som till tröjor och mysbyxor) eftersom den innehåller elastan som gör att den håller passformen bra. Den är av betydligt tunnare kvalitet än vanliga sweatshirts (t.ex. collegetröjor från sportaffärer) och den flossade baksidan fäller inte av sig i klumpar efter några tvättar.

Tröjan med raglanärm är sydd i grå/plommon Campan (singeljersey) från ett mönster i Ottobre nr.4/10. Även detta mönster finns i liknande utföranden i andra nummer. Kantningen i halsen och ärmavsluten är gjord i plommonfärgad mudd som är en ny färg för hösten.
Klänningen är sydd i en finecord som heter Tallina (som även finns i interlock-jersey) från ett Minikrea-mönster, nr.20002. Finecorden är tunn och mjuk och passar därför bra även till riktigt små. Den finns både enfärgad i vår bas och mönstrad i kollektionerna.


Detta mönster finns även för lite större barn i åldrarna 4-10 år och heter då 30002.
Jackan är sydd i en broderad fleece som heter Fleece-Herzis (tyget sålde slut redan under förhandsbokningarna, men kommer in igen) och mönstret är en variant av Minikreas huvtröja nr.20201. Basmönstret är på en rak huvtröja som man drar över huvudet, men jag valde en variant som är lite utsvängd och tog upp den framtill för att göra en knäppning.


Detta mönster finns även för lite större barn i en liknande variant för 4-10 år och heter då 30500.


Elefanten har jag gjort av ett eget mönster i ett nytt, superskönt tyg som heter Super Souple. Det är en sorts fleece med pälsigare struktur. Helt otroligt mjukt är det, lite som de gosiga kaninerna från Teddykompaniet. Kan användas till exempelvis tröjor eller varför inte en onepiece...


Finns i både enfärgat och mönstrat.I nästa vecka åker vi för att handla hem vår/sommartyger! :)


Kram,
Jenny