måndag 3 december 2007

helgens bestyr
Så har helgen rusat iväg och jag har inte alls hunnit så mycket som jag tänkt! I lördags kväll så kräktes den yngsta och i söndags morse vaknade den äldsta med feber, heshet och rossel i halsen. Vi avslutade helgen med att åka till akuten när Nea knappt fick någon luft. Vi har i alla fall fått något lite slemlösande och så hoppas vi på att det ska gå över.


Jag hann påbörja Neas julklänningsprojekt i alla fall! Hittade ett så fint rutigt tyg på Stoff och Stil . Köpte röd, mjuk tyll till volang nertill. Det ska bli små puffärmar och ordentligt klockad kjol på. Hoppas få den klar under dagen, men vi får väl se hur det går med två barn hemma :)


Tänkte dela med mig av tidernas godaste recept på mjuk chokladkaka! Dessutom så är det ingredienser som man nästan alltid har hemma av. Mamma bakar den alltid till jul och den är bara hur god som helst!


200g margarin

2 stora ägg

4 dl socker

3 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 dl kakao

2 dl filmjölk


Smält margarinet. Vispa ägg och socker mycket pösigt och häll i margarinet. Blanda allt det torra och häll i dom och sedan filmjölken i äggblandningen. Häll i en väl tilltagen form, för denna kaka blir fluffig! Grädda på 175 grader på galler nederst i ugnen i ca.1 timme. Stjälp upp efter några minuter och låt svalna under formen.


Smask, smask...


2 kommentarer:

Botilda sa...

Du, det känns som att det där receptet måste provas. Filmjölk har jag aldrig haft i chokladkaka, däremot i en hur-mumsig-som-helst kanelkaka.

Hoppas ni är friska nu allihop!

Jenny sa...

Ja, den är supergod och saftig så det är definitivt värt ett försök! Sjukdommarna vill inte riktigt släppa taget, men vi hoppas att de gett med sig till nästa vecka!