måndag 17 december 2007

Äntligen!

Den senaste veckan har det varit mycket att göra så julklänningen har snällt fått vänta, men idag så blev den klar! Känner mig nöjd med resultatet, men vi får vänta och se vad Nea säger när hon får se den... Hade tänkt att använda en liten tyllunderkjol för att få kjolen lite puffigare, men tyckte inte att det behövdes när jag fick upp den på dockan.


Tyget är taft från Stoff och Stil, även tyllen är därifrån. Blev helt förälskad i tyget när jag såg det och kunde inte låta bli att beställa. Det blev en hel del över så även lillasyster ska få sig en klänning, i en annan modell blir det dock.

Mönstret är från Ottobre 1/07 "Taftklänning". Jag har som vanligt ändrat lite på det, men i stort så är det detsamma. Använde bara en 20cm dragkedja, klänningen gick att dra över huvudet ändå. Skärpet tog jag bort helt och använde istället ett vanligt sidenband. På ärmslutsremsorna har jag sytt på ett smalt sammetsband och gjort en liten rosett. Nertill har jag tagit en dubbelvikt bit mjuk tyll, rynkat och sytt fast på insidan av kjolen.
Klänningen var inte särskilt svårsydd, men lite pilligt med puffärmarna. Rekommenderar mönstret helt klart! Kan säkerligen användas till fina prinsessklänningar!

2 kommentarer:

Annika sa...

Ljuvlig klänning! Antar att hon var festens prinsessa...

Jenny sa...

Jo tack, hon njöt för fullt!