tisdag 22 januari 2008

Otursmåndag!

Tyckte att roseklänningen i senaste ottobre var så himla söt i modellen så jag har börjat sy ihop en till Nea i stl.110. Lätt att sy, men tidskrävande pyssel med alla rynkningar. Ovan ser ni rynkningen på avigan och sedan rynkningen på rätsidan med nålat band över.


Hann inte klart igår då Nea lyckades med att ramla ner från en sten på förskolan och bryta nyckelbenet. Ungefär samtidigt så ramlade även Flora och slog i sin tand. En riktigt måndag alltså! Tillbringade dagen med att ringa olika sjukinrättningar och kvällen på akuten. Muntert.


3 kommentarer:

Laura Luna sa...

Hittade din blogg via din hemsida, roligt att du bloggar!

Familjen skogstokig sa...

Hur blev klänningen? Och vad sydde du i för tyg? Sitter och funderar på att göra den jag med, och har dels en viscose/polyestermix med snyggt fall, dels en bäckebölja. Vad tror du?

Jenny sa...

Jodå, det är faktiskt bara resåren i ärmarna som är kvar. Tyckte att resultatet blev ok, men jag skulle göra vissa saker annorlunda om jag gjorde den igen. Den är för bred över axlarna upptill och sen är det rynkningen fram som var lite problematisk. Rynkningen i midjan skulle göras utifrån bandets bredd som sitter över och markeringar. Rynkningen i halsen skulle enbart göras efter markeringar. När man sedan fått ihop det hela så blir rynkningen i halsen och rynkningen i midjan olika breda och också då olika kraftigt rynkade, så kolla detta innan du syr. Tyckte även att klänningen bubblar sig i ryggen eftersom rynkningen sitter precis vid dragkedjan. Annars var det bra ;). Ska lägga upp bilder så fort jag gjort ärmarna klara. Det funkar nog med vilket som av dina tyger. Det jag använt är ett lite stelare poplintyg.